Hero Content
Hero Content

Ontwikkeling

“Dat zou anders toch nog beter kunnen werken” – dat is de gedachte waarmee TIBATEK® GmbH begon en die nog steeds aan het begin staat van al onze technische innovaties.

Elk van onze nieuwe ontwikkelingen is ontworpen om de machines die onmisbaar zijn voor je dagelijks werk op de bouw, merkbaar te optimaliseren, zodat je tijd en geld kunt besparen.

Bij ons krijg je alles uit één hand. Wij helpen je bij de planning van jouw projecten, staan je al in de aanbestedings- en biedingsfase en na de gunning van het bouwproject met raad en daad, evenals met onze jarenlange ervaring, terzijde.

Die TIBATEK®-Werkstatt
Die TIBATEK®-Werkstatt
Die TIBATEK®-Werkstatt
20230207-IMG_9847
tibalok-2
tibalok-2
previous arrow
next arrow

Implementatie en service

Beter worden houdt voor ons nooit op: wensen en verbeteringsvoorstellen die tijdens bouwactiviteiten naar voren komen, kunnen we eenvoudig en snel doorvoeren en overdragen aan de serieproductie.

  • Levering, instructie en ondersteuning op locatie
  • Op aanvraag: Hulp bij de planning van jouw projecten, incl. engineeringdiensten, in samenwerking met onze partner H+S GmbH Co. KG

Het team

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Jonathan Fuchs
Verkoopmanager Zuid

Sebastian Ostendorf Verkoopmanager Noord

Kai Benninghoff
Hoofd Verkoop binnendienst

Marcel Pollmann
Technisch management

Tobias Tegelkamp
Werkplaats

Johannes Hruby
Werkplaats

Nadine Schmidt
Managementassistent

Philipp Ellsäßer
Algemeen directeur

Het verhaal van Tibatek

Die Geschäftsführer Theo Heitkamp und Philipp Ellsäßer

Zomer 2015

Het probleem van de vloeibare grond

Het startschot voor Tibatek GmbH was de nieuwe ontwikkeling van de schop voor vloeibare grond in 2015. In dat jaar kreeg het bouwbedrijf Klaus Stewering GmbH & Co KG een grote opdracht voor de binnenstedelijke rioolrenovatie van de Lutter in Bielefeld.
Bij dit project moesten gedurende een lange periode elke werkdag kleine hoeveelheden vloeibare grond worden gestort. Dit kon alleen rendabel worden gerealiseerd door productie op locatie. Een zoektocht naar een geschikt apparaat leverde niets op.

Herfst 2015

Zelf aanpakken

Een aanvraag bij verschillende fabrikanten leverde ook geen succes op, en dus ontwikkelde het bouwbedrijf een eigen bouwmachine en liet deze patenteren.

2016

Product uit uitvinding

Na korte tijd kwamen er verschillende aanvragen van geïnteresseerde bouwbedrijven die de voordelen van een rendabele productie van vloeibare grond inzagen. Tibatek GmbH werd toen opgericht om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen het bouwbedrijf en de bouwtechniek.

Voorjaar 2022

Fusie van Ellsaesser Engineering en Tibatek GmbH

Philipp Ellsäßer wordt algemeen directeur en brengt zijn producten in het bedrijf in.

Tot vandaag

Diverse innovaties

Naast de nieuwe ontwikkeling van de schop voor vloeibare grond werd vervolgens nog meer civieltechnische technologie van Stewering aan het assortiment toegevoegd. Het bijzondere aan deze civieltechnische technologie is dat alle producten uniek zijn en dat de ideeën door de mensen op bouwplaatsen zijn ontwikkeld.

Onze partners

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Het digitale QIKY-typeplaatje breidt de informatiediepte direct op het product uit en is de snelle informatiesleutel voor de bouwsector, evenals voor de toekomst.
We verhuren veel van onze producten op digando.com, de toonaangevende B2B-marktplaats voor digitale verhuur.

We zijn
lid van de volgende verenigingen:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
De Bundesqualitätsgemeinschaft Flüssigböden e.V. informeert over, promoot en controleert vloeibare grond en de bijbehorende procedures.
De Verband der Baubranche, Umwelt- und Maschinentechnik e.V. beschouwt zichzelf als een belangenvereniging voor bouwprofessionals.